אורך השערה המותרת בגילוח

שאלה:

שלום וברכה. רציתי לדעת מה לפי ההלכה צריך שיישאר אורך השערה אחר הגילוח? אינני מתכוון לפאות הראש שצריך להיות 5 מ"מ, אני מתכוון לגילוח עצמו. ראיתי שכתוב שמותר במכונת תספורת מספר 0 ושבכל מכונה המספר 0 הוא שונה. קראתי היום את זה באתר הזה: http://rotter.net/forum/scoops1/546691.shtml#26 ורציתי לשאול האם מותר 0.3 מ"מ? וכמה נשאר בשל מכונת הרב גרוס? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הוא שהשערה תעבור חיתוך ולא השחתה מהשורש, הסימן לכך הוא שנשאר מעט ומורגש במישוש היד, אינני יודע לומר בזה הגדרה ברורה לפי מספר. במכונה של הרב גרוס הרשת עבה מספיק לצורך זה וגם אין בה כמובן סכין כפול שענינו למשוך את השערה פנימה ולהשחיתה משורשה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדרך כלל מכונת תספורת עושה פעולת מספריים ומותר, אבל אינני רוצה לומר דבר גורף. מכונה שיש בה סכין חד שחותך בעצמו כמו תער אסור.