טלטול בין אצילי ידיו

שאלה:

שלום , מנסה להבין מה הכוונה בין אצילי ידיו? לגבי הטלטול שנחשב כטלטול מן הצד, ולא כמו שראיתי כמה פוסקים שאומרים שבגב היד זה בגופו, כנגד המשנה ברורה ,,, לגבי אצילי ידיו, האם הכוונה בית השחי, או הכוונה במרפק? ובבקשה אבקש מקור באחרונים אם הרב ימצא להסביר מה כוונת המ"ב אצילי ידיו. (משנה ברורה ס"ק לא) בעלמא – ר"ל הואיל דהוא רק איסור מוקצה ומוקצה שרי ע"י טלטול מן הצד כמש"כ בסימן שי"א וכיון דאי בעי ישראל שקיל ליה בעצמו ע"י טלטול מן הצד כגון באחורי ידיו או בין אצילי ידיו וכי"ב כשמביא הא"י באיסורא לית לן בה ועיין לקמן סימן רע"ט במ"א סק"ט דלטלטל את הפתילה ע"י הא"י כדי שלא יגנב או שלא יפסד אסור ורק טלטול כשהוא צריך לו גופא וכנ"ל בסק"ל או כשצריך למקומו מותר וכ"כ בדה"ח:

תשובה:

אחורי ידיו זה גב היד, אצילי ידיו – מרפק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם טלטול בגופו שמותר אפילו לצורך המוקצה ואם כן מזה שינוי ״ טלטול בשינוי״ האם זה הכוונה לכב היד או המרפק? וכל איבר אחר נחשב ״טלטול בגופו״ ?