טבילה כשאין אפשרות לתשמיש מבחינה רפואית

שאלה:

שלום. אשתי ילדה לפני חדשיים וכבר פסקה מלראות דם הרבה זמן אכן מאיזה טעם שהוא הרופא אמר שאין לה לקיים יחסים לעוד כמה שבועות, השאלה היא אם היא יכולה לטבול כדי שנוכל להיות בקירוב בלי הרחקות. .

תשובה:

כדאי לטבול כדי שלא להכשל בשאר עניני קירבה, וכדי לאפשר את אותה קירבה. ואף שסכנה היא לאשה לטבול כשבעלה לא בעיר ואינם משמשים, כאשר הוא יחד איתה בבית נהגו שלא לחשוש, אבל אם יש חשש חלילה שמחמת שאר הקירבות יבוא להוצאת זרע לבטלה, יש להמנע, כמו כן יש להשמר שלא להגיע לידי כך….

בהצלחה