הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא

שאלה:

שלום כבוד הרב, הייתה לי חברה שסיפרה לי שזנתה עם אחר עת הייתה פרודה מבעלה, טרם הגירושין. אני מכה על חטא שלא התרעתי אותה מפורשות ולא אסרתי עליה ללכת עם הבחור (למרות שאם אינני טועה אמרתי לה שזה אסור והסתייגתי מכך, אך איני בטוחה בכך). בכל אופן, היא התגרשה כבר מבעלה ואני ניתקתי עימה קשר מסיבותיי. האם נכון וכדאי לומר לה שאני כועסת על עצמי שלא התראתי בה מפורשות. הגם שהיא נאסרה על בעלה, ולדעתי הייתה עימו לאחר שהייתה עם הבחור. מה עליי לעשות כדי שלא אשר עליה חטא? האם כבר מאוחר לומר ואיך אתקן דבר זה?

תשובה:

אין טעם לומר לה שום דבר, יש לחזור בתשובה לפני בורא עולם, כמו בכל מצוה שיכולנו לקיים ולא קיימנו. מסופקני אגב אם היית יכולה להועיל בתוכחה…