הדרכת טיולים בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה אני מדריך טיולים במקצועי האם מותר לי לעבוד בחול המועד(עניין אהבת הארץ)?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לעבוד בעבודות שאינן כרוכות במלאכה, כמו הדרכת טיולים, מלצרות וכדומה, כיון שיש בכך צורך המועד. אמנם אסור לעבוד בחול המועד גם במלאכות המותרות כאשר הדבר נעשה בשכר, כך נראה ברא”ש שכתב שעצם קבלת השכר נחשב עובדין דחול. אלא שבס’ חול המועד כהלכתו עמ’ שד כתב, שדבר שאינו מלאכה כלל כמו הדרכת טיולים מלצרות או שמרטפות מותר לעשות אפילו בשכר כאשר זה נעשה לצורך המועד, וכך ראיתי גם בס’ חוט שני חול המועד בשם הגר”נ קרליץ. ממילא ניתן להתיר זאת.

בהצלחה