אזכרה של היום השלושים כשיש חג באמצע

שאלה:

שלום וברכה! מתי עושים את האזכרה של היום השלושים כשהקבורה הייתה ביום רביעי שעבר? זה נכון שזה מתקצר בגלל פסח?

תשובה:

שלום וברכה

מה שאמרו שהשלושים מתקצרים מחמת החג הוא רק לגבי דיני האבלות הכרוכים בשלושים, ההגבלות על רחיצה וגילוח וציפורניים וכו'. כל מה שנוגע לדיני כבוד המת, שזה קשור לאזכרה וכו', הכל נעשה בזמנו שלושים יום לאחר הקבורה, כך הורה ובא הגר"ע יוסף זצ"ל על פי דברי הנחלת שבעה בענין, והובאו הדברים פעמים רבות כאן באתר.

בשורות טובות.