טהרה אחרי לידה

שאלה:

אני ילדתי לפני שלושה שבועות . לידה רגילה. בשבת עשיתי בדיקת טהרה ויצא נקי. ביום ראשון בבוקר עשיתי בדיקת טהרה נוספת יצא נקי. לא עשיתי בדיקות נוספות… היום בצהריים לאחר הטלת שתן ראיתי על הנייר דם פעמיים. אנחנו הולכים לפי אשכנז. עברו 15שניות מהטלת השתן.כמו כן יש לי כאבים מאיזור התפרים. האם אני צריכה לבדוק מההתחלה??

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה ללכת לאחות טהרה לבדוק אם התפרים מדממים, לפי הוראת רבותי כתם סמוך כל כך להטלת מי רגלים אוסר גם בפחות מגריס אא"כ כאמור יש פצע מהתפרים. יש שהקלו שעל נייר קינוח אפילו סמוך להטלת מי רגלים אינו אוסר, וכל אחד יעשה בזה כמנהג רבותיו.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני כבר ממש מבולבלת. היו רבנים שבעבר הקלו ואמרו לי שאם זה דם על נייר זה לא אוסר. וכך נהגנו.. ואילו אני מבינה ממך שעברנו על איסור כרת.
    אולי עדיף לי להתגרש ככה אני לא יעבור על איסור כרת ולא יסבול בעל עצבני…