חמץ בפנימיה – המשך

שאלה:

שלום הרב, בהמשך לתשובה 227322. א. אני לא היחיד שיכול להיכנס לחדרים. יש לי מפתחות כי אני המדריך שלהם. אבל כמובן שאנשי התחזוקה וכל שכן הבעלים של הפנימיה יכולים לפתוח ולהיכנס בכל עת שיחפצו. אז האם זה נחשב שהחמץ שבחדרים האלו הוא ברשותי? או ברשות המנהל? ב. לגבי החמץ שנמצא בחדר שבאחריותי, במידה וזרקתי חלק ממנו האם זה נחשב ביעור? או שלמרות שזרקתי הוא עדיין נחשב ברשותי משום שהוא לא שייך לי אלא לבעלים. (מצד השחתה אני חושב שעל כמות קטנה של אוכל שנשארה הבעלים לא יקפיד) ג. האם אפשר לסמוך בראש שקט לכתחילה אם אני בעצמי אמכור לבעלים, ללא ידיעתו? ד. ומה אם הוא אכן עשה מכירה, האם זה תופס שתי מכירות?

תשובה:

החמץ בפנימיה הוא ברשות המנהל ולא ברשותך.

חמץ שנזרק לאשפה נחשב מבוער.

אם מותר לך לזרוק זה עדיף על פני למכור.

שתי מכירות בהחלט תופסות. אדרבה, במקומות רבים נהגו למכור אצל כמה רבנים כדי לתמוך ברבנים.