הכשרת קומקום שהיה בו חמץ

שאלה:

שלום רב האם ניתן להכשיר לפסח קומקום שהונחו בפתחו פיתות כדי להפשירן (זו שיטת הפשרה באמצעות אדים ששומרת על לחות הלחם) או שיש להחליפו? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שההכשרה של הקומקום אינה לכתחילה, מדובר בפלסטיק שלחלק מהדעות לא מועילה לו הגעלה, וכן לא ניתן להגעיל מצידו החיצוני, אין להשתמש בקומקום זה בפסח, אנחנו מורים שניתן לסמוך על הגעלה רק כאשר מדובר באדם שמשתמש רק למים והכל רק חשש רחוק אולי נפל פירור אף שיש ביטול וכו'…