הכשרת מיחם לפסח / מה מדברים בליל הסדר עם מתחזקים?

שאלה:

בסד שלום הרב! 1) האם צריך לפסח מלחיה חדשה? פעמים והשתמשנו בה לסירים על האש. (כלי הקיבול מזכוכית והפיה מפלסטיק) 2) איך מכשירים מיחם גדול חשמלי שלא היה עליו חמץ? 3) אנחנו מזמינים לפסח אדם שאביו גוי ואימו יהודיה . הוא רק התחיל את צעדיו עכשיו הוא ממש רחוק אין לן מושג ביהדות ולו במעט רצינו לשאול על מה לשים את הדגש בליל הסדר? איזה נושא לדבר וכו…

תשובה:

שלום וברכה

1. צריך מלחיה חדשה או להגעיל את זו של החמץ. מומלץ חדש בגלל הויכוח אם מועילה הגעלה לפלסטיק.

2. יש לנקות היטב, ולמלא במים ולהרתיח שיגלוש מעט על סביבותיו.

3. בליל הסדר מדברים הרבה על האמונה בהשגחת ה' בעולמו, דבר שכולנו נתקלים בו ורואים אותו כל הזמן. כיצד גם אדם שנמצא בתוך החושך, כשמגיע זמנו הוא זוכה לישועת ה' פלאית באופן מידי. כמובן לוקחים כדוגמא את כל ענין יציאת מצרים ומתארים את הנסים הגדולים כמצות היום. יש לדעת, שלא כל כך חשוב מה תדברו, מה שחשוב הוא בעיקר האוירה, הרוממות והשמחה היהודית הפנימית בחג ומצוותיו, זה מה שיעשה לו את זה.

בהצלחה רבה.