פינוי קן ציפורים בחצר הגן

שאלה:

שלום אני עובדת בגן ילדים על המנורה בחצר הגן קן של ציפור לקחתי מטאטא ונקיתי את הקו לא ידעתי שיש שם ביצה .הביצה נפלה והתפוצצה על הריצפה . הבחורה שעובדת היתי אמרה שזה דבר נורא מאוד שאסור לנקות קן אמרה שכתוב בתורה כמה נורא הדבר

תשובה:

לא כתוב בשום מקום ש"נורא הדבר"… אלא שניתן היה לקיים מצוה של שילוח הקן וחבל להפסיד… להבא מקיימים את המצוה כדין ולא סתם מפנים את הקן.

חג שמח.