מזוזה בחדר כביסה

שאלה:

שלום רב, אודה לך אם תוכל להגיד לי אם צריך לשים מזוזה בחדר כביסה ( לא קטן) שיש יציאה ממנו דלת ליציאה למרפסת האם צריך לשים בו מזוזה.. אציין שלא ישנים שם. תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש בהחלט לשים שם מזוזה, רק שירותים נחשב שאינו של כבוד ופטור ממזוזה, שאר חדרי בהית חייבים ולא רק חדר שינה חייב במזוזה, כל תשמישי בית חייבים. לגבי הפתח השני ממנו יוצאים למרפסת יש דיון על הצד בו קובעים את המזוזה, ראה כאן.