הפעלת דוד חשמלי ביום טוב

שאלה:

1- שלום, יש לי דוד חשמלי שאפשר לכוין את מדת החום( זה פועל ע"י שהחשמל יוצר נצוץ ואת נדלק אש). השאלה שלי היא האם מותר לכוין שיתחממו המים פחות מיד סולדת בו ולפתוח ביו"ט או דילמא אסור כי סו"ס הדלקתי אש. 2- את"ל שאסור, האם ע"י גוי מותר? 3- את"ל שמותר האם מותר להתרחץ בכה"ג( מים חמים פחות מיד סולדת בו) במים שהוחמו בי"וט?

תשובה:

לא הבנתי איך בדיוק המכשיר פועל, אבל ודאי שאסור ליצור אש חדשה ביום טוב גם לא על ידי גוי, וגם אסור לעשות שום פעולה חשמלית בביום טוב.

בעיקר ענין רחיצה ביום טוב באופן שאין את הבעיות הנ"ל ראה הרבה תשובות כאן בתר לפי החיפוש רחיצה ביום טוב.