נר הבדלה בליל יום טוב שני – יקנה"ז

שאלה:

בסד שלום הרב דין יקנהז במוצאי שבת (אצלנו זה יום טוב שני) כיצד עלי לברך על ההבדלה? האם כולם הולכים למטבח ומברכים על נר ששבת או שאפשר לקחת את הנר ששבת לשולחן הסדר ולברך עליו. אבל הנר ששבת אינו מוקצה? וגם יש לו פתילה אחת ולא שתיים? האם מותר לשים גפרור בפנים שיהיה 2 פתילות?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, רבים מברכים פשוט על נרות השבת, ואין צורך להביא לשולחן, ויש שנוהגים להדליק אש מאש, ויש שהחמירו שלא להצמיד ביניהם משום חשש כיבוי, ולכן בכל מקרה יש לברך על הנר היחיד ולא לעשות אבוקה.

מקורות:

בענין זה נחלקו הדעות: דעת הגרי”ש אלישיב והגרש”ז אויערבך שלא לקרב את הנרות, משום שיש חשש שכאשר מפרידים ביניהם זה נראה כיבוי, וכפי שאסרו להוציא כפיס עץ ממדורה. אולם בס’ ארחות רבינו הובא שבעל הקהילות יעקב כן עשה זאת. כמו כן הובא שם שהצמיד גפרור, אולם אחרים חששו בזה שזה נקרא נר של בטלה שאסור להדליק בחג, שהרי יש או חשמל והנר נדלק רק לשם מצוה. לכן כל אחד יעשה בזה כמנהגו ויש לסמוך על כל אחד מהמנהגים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1)האם מותר להזיז (להביא) את הנר שדולק 24 שעות לשולחן?
    2) אם אני מצמיד גפרור הרי אסור לכבות אותו לאחר מכן? האם להדאיר אותו בתוך הנר?