מכירת חמץ באתר

שאלה:

שלום האם זה לכתחילה למכור את החמץ באתר? איפה המעשה קנין? ובמילים אחרות, האם זה מיועד ל'עמך' או גם לבני תורה?

תשובה:

שלום רב,

מיועד גם למחמירים הגדולים ביותר.. אין קנין, כי לא צריך קנין. בעצם בכל מכירת חמץ הרב הוא רק השליח של המוכר למכור עבורו את החמץ. הקנין שחלק מהרבנים שעושים נועד רק לרצינות וכד' ממש לא לעצם השליחות.

לשאלתך, מוכרים אצלנו באתר מגוון רחב מאד של ציבור יהודי – מכל האוכלוסיות, מהארץ ומשאר מקומות, רבנים, אברכים בני תורה, וכמובן גם עמך ישראל יראים ושלמים.