טבילת מספריים של חיתוך עוף לפני בישולו

שאלה:

בס״ד, מספריים שחותכים בהם בשר או עוף קר לפני שמבשלים , שמעתי שכתוב לטבול ללא ברכה, אע״פ שאינו נאכל כך עדיין צריך לטבול , ולא מוצא מקור לזה? מרב ספרדי חשוב

תשובה:

שלום וברכה

ודאי יש לטבול ללא ברכה, שהרי אפילו בסכין של שחיטה נחלקו הדעות בסי' קכ סעי' ה אם חייב טבילה, ראה שם שו"ע ורמ"א ש"ך וט"ז, ואף שבפרי תואר אמר שדוקא סכין של שחיטה חייב טבילה בגלל שלפעמים משתמשים בו לאכילה ולא סכין שהקצב חותך בו בשר, ודאי מספריים בבית לא גרעי מסכין שחיטה.