בדיקת חמץ ברכב

שאלה:

שלום וברכה האם יש לבדוק חמץ ברכב האם זו חובה כמו בבית? מה הכללים בזה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהרכב הוא ברשותך וכל מה שיש בו שלך, בודאי יש חובה לבדוק בו חמץ, אין מברכים על בדיקה זו כיון שהרכב הוא כלי ולא בית, ולכן מבצעים זאת מיד לאחר הבדיקה שבבית בלי הפסק. ניתן לבדוק עם פנס זה יותר יעיל במקרה זה מנר. מעיקר הדין כפי שאמרו חכמים אכסדרה לאורה נבדקת, אם אתה מנקה אותו היטב לאור היום ומעיין בכל פינה, זה גם נחשב בדיקה אף שהיא נעשית לפני מועד החיוב בתנאי שלא יכניסו בו אחר כך חמץ. כמובן בדיקה כזו תעשה על ידי יהודי ולא גוי בתחנת דלק…