שותף של הנתבע

שאלה:

יש כסף המונח אצל אדם שקיבלו בשביל להעבירו למוסד מסוים ובנתיים מנהל המוסד עזב והשאיר את שותפו במוסד,ומנהל המוסד הקודם תובע לכסף כיון שהוא טעון שזה בהלוואה ותבע את הבן אדם שהממון מונח אצלו האם אני שותפו נחשב גם כנתבע,או רק צד בדבר?

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי למי אתה שותף, אם של הנפקד שקיבל את המעות? כמו כן לא הבנתי מה נפ"מ אם אתה נתבע או צד בדבר.

אם אכן אתה שותף עם הנפקד, אם הכסף נכנס לשותפות אתה נחשב נתבע. ואם הכסף לא קשור לשותפות, אין לך שום קשר לתביעה.

אם אתה שותף במוסד, אתה תובע ולא נתבע.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    אני מדבר על שמעון שהוא היה שותף לראובן במוסד
    והכסף מופקד אצל לוי , ראובן עזב את ניהול המוסד
    וטעון שהכסף שמופקד שלו מסיבות שעמו ושמעון טעון שזה של המוסד,
    והלך ראובן ותבע בב"ד את לוי על הכסף ,האם לוי נקרא הנתבע היות והכסף יותר קרוב להיות של המוסד?
    החשיבות בנתבע שהוא יכול לבחור הב"ד.
    תודה רבה