מכשיר שמיעה על ידי גוי בשבת

שאלה:

שלום רב, האם מותר לומר לגוי שיפעיל עבור אדם כבד שמיעה מכשיר שמיעה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שחוששים לדעת החזון איש שיש בזה איסור בונה, אין לעשות גם על ידי גוי, אלא להשאיר מופעל כל השבת.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לד סעי’ כח, ארחות שבת פרק כו סעי’ כג. לדעת הגרש”ז אויערבך שם, אם אין חוטים שמתאדמים וכדומה אין בעיה עקרונית להדליק ולכבות את המכשיר, אלא להלכה חשש לדעת החזון איש שאסור זאת משום איסור בונה כמו בכל סגירת מעגל חשמלי, וראה ארחות שבת שם שיש לחוש בזה גם לאיסור של מכה בפטיש בהחלפת הסוללות.