מכונות אוכל בפסח – ניתן למוכרם לגוי?

שאלה:

כותב מחול": אדם שיש לו עסק של מכונות אוכל , מה יעשה בפסח (זה בחו"ל) האם הוא מוכר את החמץ לגוי וגם את כל התכולה שיש במכונות, ואם כן מה יהיה הדין של הרווחים שיווצרו בפסח ממכירת החמץ השייך לגוי? האם עצם זה שהוא מכר לגוי, הוא מוכר לפי עלות הצרכן או הקנייה, והאם זה צריך להיות מפורט בשטר?

תשובה:

שלום וברכה

מכונות לממכר מזון, לא מספיק למכור בהם את החמץ לגוי, אלא אסור לבצע שם מסחר בפסח, חמץ בפסח אסור בהנאה, וכאשר אתה מוכר חמץ ומרויח עליו אתה בעצם נהנה מהחמץ וזה איסור גמור. יש להשבית את המכונה לגמרי או למכור בה רק מוצרים כשרים לפסח. אם אתה מוכר ממש לגוי שהוא גם יטול את הרווחים והבעלות כולה באמת תהיה שלו, זה אפשרי, אבל שוב, באופן כזה אתה רק מקבל ממנו שכירות על עצם השכרת המכונה, אין לך קשר עם המוצרים שאותם אתה חייב למכור לו כבר לפני פסח, ובאופן שלא יהיה לך שום רווח מהמסחר בהם בחג.