כתם על הגוף

שאלה:

שלום רב אשה מניקה שראתה דם ברגליה אולם ברור שהדם עבר דרך הבגד, כמה צריכה לראות כדי לדעת האם היא טמאה, כגריס? או כשיעור וסת קטן?

תשובה:

גם כתם שנמצא על הבגד עצמו שיעורו כגריס, ממילא אינני רואה סיבה לשינוי בענין זה, אלא שיש לזכור שכאשר הכתם הוא על הגוף עצמו, גם כמה כתמים קטנים מצטרפים לשיעור גריס יחד, ולא צריך שכל שיעור הגריס יהיה בכתם אחד.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שאלה : למה כב' מחמיר לכולם בטיפין הרבה על גופה . עיין ערוך השולחן ס' קצ' שדעת השו"ע היא לקולא כמו דעת הסתם. וכתמים הוי דרבנן!!!

  2. ראה ש"ך שם שהעיקר להלכה כדעת היש אומרים וראה לחם ושמלה שם שגם הדעה הראשונה בשו"ע מקילה ראה בגודל כינה של זמנינו… וראה שיעורי שבט הלוי שם שהנסיון מורה שיש להחמיר בזה בזמנינו שאין הכינים מצויות ואין להקל.

  3. כתם על הבגד אינו אוסר, לא הבנת את דברי, אני התייחסתי למה שציין שהוא יודע שזה בא מהגוף לגבי זה אמרתי שעדיין השיעור הוא כגריס ולא פחות, כי הוא בטח לא יודע יותר מאם מצא על הבגד הסמוך לגוף, כמובן במידה והיה לבן. כאן השואל מדבר בכתם על הגוף, לא על הבגד.