מיץ ענבים בשתיית ארבע כוסות

שאלה:

א. האם יוצאים ידי חובת ארבע כוסות המיץ ענבים
ב. האם מי ששותה יין רגיל וקשה לשתות בבת אחת יכול לשתות את היין בכמה לגימות אחד אחרי השני או צריך דווקא בלגימה אחת או שתים לכל היותר.
תודה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין ניתן לשתות את כל הכוסות מיץ ענבים, ראה הליכות שלמה פסח בשם הגרש”ז אויערבך. המהודר יותר, לערב בכל כוס רבע יין וג’ רבעים מיץ ענבים, כך תצא ידי חובת כל הכוסות בהידור רב, כיון שבאופן זה סבר הגרי”ש אלישיב שהיין נחשב יין מזוג [בשוה מעירוב במים שפקפקו בו מעט בזמנינו שהיינות חלשים וזה לא משביח את היין את מקלקל], ראה שבות יצחק פסח סי’ י. וכך אני גם נוהג, לשים רבע יין והשאר מיץ ענבים, זה קל לשתייה ומאפשר לשתות הכל בבת אחת, וגם מתקיים בזה דין היין ללא פקפוק.