שמן קטניות בפסח

שאלה:

כידוע יש פולמוס סביב השימוש בשמן קטניות בפסח אחד המקורות לאסור הוא דיוק דברי הרמ"א בשם תרומת הדשן שמותר להדליק נר מקטניות דמשמע שדווקא להנות מהשמן מותר אבל לא לאכול אותו לשיטת המתירים בהם ר' יצחק אלחנן ספקטור ועוד מה התשובה על דיוק זה מדברי הרמ"א תודה

תשובה:

אם תעיין בדברי הבאר יצחק עצמו בסי' יא תראה שהוא עצמו מדייק דבריו מדברי התרומת הדשן הזה עצמו, שבדבר שגם אם היה מחמץ לא היה בכרת לא גזרו גזירת קטניות, ואכן העירו עליו כדבריך שיש לדייק לאידך גיסא מדברי אותו תרומת הדשן, אינני יודע ישוב לכך, אבל אכן יש דיוקים לכאן ולכאן.