חלישות הדעת בלימוד תורה

שאלה:

שלום כבוד הרב אני ממש שבור,אני לא אברך אך לומד הרבה שנים בעיקר הלכה אך בבקיאות ,(משנ"ב יחד עם ספרי הלכה של הרב עובדיה בעיקר) אך שמדבר עם אברךשלומד הלכה בעיון אני מקבל חלישות דעת ,אך שאותו אחד יודע ראושנים,גמרות וכו', ויצר הרע מראה לי כמה הלימוד שלי לא שווה כלל, אני לא יודע מה לעשות? אולי ללמוד בעיון ואיך בדיוק ?ומהי הדרך ?אני ממש רוצה להתקדם בלימוד תודה

תשובה:

שלום ידידי,

חלילה לקבל חלישות הדעת! מכל אחד נדרש מה שהוא מסוגל ומה שמתאים ליכולות שלו, מבחינה נפשית טכנית משפחתית וכו'. ברור שכאשר לומדים בעיון בכולל הלימוד הוא ברמה גבוהה יותר, אבל יש לך ביד נצח נצחים! כל דבר שלומדים ויודעים צריך לרקוד איתו ברחובות! כל עמוד גמרא כל הלכה וכל ידיעה זה חיים שלמים. לכן עשה מה שאתה יכול, ואחד המרבה אחד הממעיט ובלבד שיכוין ליבו לאבינו שבשמים.

בהצלחה רבה