סתימה בניקוז שגרמה נזק

שאלה:

חצר שהיה בה סתימה בניקוז ומחמת כן נגרם נזק לשכנים, על מי חובת התשלום?

תשובה:

שלום וברכה,

סתימה שעשית בחצר של אחד השכנים, אם הצינור שהתקלקל הוא רכוש המשותף, צריכים כל השכנים לתקן את צינור הניקוז. אם הצינור הוא פרטי של אחד השכנים, עליו מוטלת תיקון הציור.

נזקים שנעשו מחמת מים שהצטברו, אם לא הייתה הזנחה מצד בעלי הצינור, אין חובת תשלומים על הנזקים שנעשו, כדין ממון של בעלים שהיה שמור והתקלקל והזיק שפטור. אם הייתה הזנחה מצד בעל הצינור והצטברו מים והזיקו לדירת השכן, יש לדון האם מים שהזיקו האם דינם כבור שאין כח אחר מעורב בו, או כאש שהולך ומזיק. ואם דינם כבור פטור על הכלים, ולכן לא ניתן לחייב על נזקים שנעשו. ראה בהרחבה בעלון המשפט גליון מספר 43.

בהצלחה.