לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשקר יש רגלים?

שאלה:

שלום. רציתי לשאול בנושא הונאה – אני מתקשרת דרך המייל עם אישה שעוברת התמודדות קשה מאד והיא מבחינתה יודעת שגם אני באותו מצב, וזה לא נכון, (האמת שזה באשמתי, אמנם לא אמרתי בפירוש אבל נתתי לה להבין שכך זה). היא אומרת לי הרבה כמה זה מחזק אותה ותורם לה וכו', והשאלה היא האם אני צריכה ליידע אותה שבעצם אני לא באותה סירה שלה (בעצם מבחינה מעשית זה לא אמור לשנות לה, היא לא מכירה אותי אישית ולא אמורה להכיר, ויתכן שזה יעשה לה הרגשה לא טובה כביכול ש"עבדו" עליה)?? תודה מראש וכמו כן איך לעשות תשובה על ההונאה הנ"ל

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לספר לה, כיון שזה לא יועיל לה ורק יצער אותה, אבל להבא לא זו הדרך! חכמים כבר אמרו שהשקר אין לו רגלים… מתחילים עם שקר וזה מסתבך, ואז כבר לא ניתן לספר כי מיד מתברר שעד היום הכל היה שקר, ומאבדים אימון, בסוף זה לא מצליח וחבל. מי שהולך עם האמת אינו נכשל.

בהצלחה רבה בכל מעשי החסד!