תימני חייב להתפלל בנוסח והברת תימן?

שאלה:

שלום לכבוד הרב ! תימני שמתפלל וקורא שמו"ת בנוסח עדות המזרח, האם צריך/ראוי שישנה את הנוסח לתימני משום 'אל תיטוש תורת אימך', או שאדרבה עדיף הנוסח של עדות המזרח גם לתימני? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שלכל יהודי עדיף יותר להתפלל בנוסח אבותיו, אלא אם כן אתה לגמרי קשור וחלק מקהילה של בני עדות המזרח ואין לך קשר עם עדת תימן, במקרה כזה השינוי הוא מאוד משמעותי ואין חיוב, ודינך בזה כמי שהלך למקום אחר שמקבל עליו מנהגי המקום שבא לשם. זה היתר דחוק מאוד בארץ ישראל שיש בה קיבןץ גלויות גדול מאוד ואין מנהגי המקום, אני רק מציין זאת מחמת הקושי הגדול לסגל את נוסח יהודי תימן למי שאינו מורגל בכך, והבולטות החברתית באופן זה.

ערב טוב.