סגולת פרק י"ג בתהילים

שאלה:

שלום לכבוד הרב שמעתי על סגולה,לומר במשך 13 ימים, 13 פעמים פרק יג של תהילים, ולהתחיל לומר אותם ביג לחודש, רציתי לשאול מה המקור לסגולה זו אם יש?

תשובה:

שלום וברכה

אני יודע שהרב דניאל פריש בעל הפירוש מתוק מדבש על הזוהר היה מעודד סגולה זו, אבל אינני יודע את מקורו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב פריש זצ"ל אמר היה ממליץ רק לומר 13X13X13 = פרק י"ג, י"ג פעמים (בכל יום), י"ג ימים. הוא לא הביא מקור מוקדם להסגולה. השאר – שי"ג אנשים יאמרוה ושיתחילו בי"ג לחודש – הם כנראה הוספות שבדו אנשים מלבם ואין להם בסיס ומקור. זה ברור וגם אישרתי את זה מהמכון שמוציא ספריו.