להעתיק קבצים מהאינטרנט האם מותר מדין זוטו של ים או לא?

שאלה:

לכבוד מרן הרב הגאון שליט"א רציתי א"א לשאול את הרה"ג שליט"א האם מותר להוריד קבצים מהאינטרנט [חסום כהלכה כמובן] כשבחנויות הם עולים כסף מדין זוטו של ים? או שמי שעושה זאת יענש בשמיים ע"כ ח"ו ר"ל?

תשובה:

שלום וברכה,

קבצים שיש בהם איסור הפרת זכויות יוצרים אסור להעתיקם מהאינטרנט. יש שרצו לומר כאשר הגיע הקבצים לאינטרנט, נעשו הפקר ומותר לקחת אותם מדין זוטו של ים. מרן הרב אלישיב לא הסכים לזה, שהרי המציאות מוכחת שגם אחרי שהגיעו לאינטרנט עדיין אנשים רוכשים את הקבצים מאת הבעלים, והבעלים עדיין סוחרים. הרי לנו שאין להם ייאוש מהזכויות שלהם.

בהצלחה.