מעשר כספים – סטודנט סמוך על שולחן הוריו

שאלה:

שלום הרב, יש לי כמה שאלות בנוגע למעשר כספים. אני סטודנט שמקבל סכום חודשי מההורים ובנוסף עובד ומרוויח כ-1500-2000₪ בחודש. 1. האם עלי להפריש מעשר מהכסף שההורים נותנים לי? הכסף מיועד לשכירת דירה וקניית צורכי מחייה, אך הם אינם מגבילים אותי המאפשרים לי לקנות מה שאני צריך. אציין שכאשר אני צריך פחות הם מעבירים לי פחות 2. האם ניתן להחליף את מתן מעשר כספים בשעות התנדבות בארגון רפואי כמו מד"א או הצלה? 3. האם מותר לצבור כספי מעשר לצורך כתיבה עתידית של ספר תורה (שיושאל כמובן לשימוש הציבור)? תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אדם שסמוך על שולחן ההורים ואין לו הכנסות משלו כלל, אינו חייב במעשר כספים.

בהצלחה רבה