לימודי תעודה בחברותא

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול חברי מעוניין ללמוד להיות טוען רבני לשם כך דיבר עם מכון מסוים והם הציעו לו תוכנית לימודים שכוללת מפגש שבועי וחוברות לסיכום תירגול וחזרה ונותנים לו תמורת כספו אחריות וליווי עד להשלמת הרישיון חברי הציע לי ללמוד איתו בחברותא אציין שאת המבחנים עושים ברבנות הראשית ללא קשר למכון חברי אמר לנציג המכון שהוא לא יצליח ללא חברותא והמכון אישר לו לקחת מהחוברות והסיכומים 2 מכל דבר ללא תשלום נוסף אבל נציג המכון אמר לו לומר לחברותא שאם הוא החברותא מוציא גם רישיון אז הוא צריך לשלם למכון. שאלתי היא האם זה כך או שמכיוון שהמכון אישר לו להשתמש ב2 חוברות לצורך החברותא ואני לא משתתף בשיעור השבועי ולא מקבל אחריות מהמכון עד להוצאת הרישיון אלא רק לומד עם החברותא וניגש לבד למבחני הרבנות האם אני חייב בתשלום תודה רבה לכבוד הרבנים

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר ניתנה לך רשות ללמוד בתכנים שמביאים לך, והמבחן שאתה עושה לא קשור אליהם, לא ניתן לחייב אותך בתשלום. מאחר ואתה לומד בהיתר בתכנים שלהם, ואינך שומע שיעורים מהם, והם לא מלווים אותך, א"כ כיצד יוכלו לחייב אותך. אכן אם היו מתנים את השימוש בתכנים שההיתר שהם נותנים ע"מ שאם תשתמש בתכנים למבחן תצטרך לשלם, אכן היה מקום לחייב אותך בחלק מהכסף אך כל עוד לא התנו, לא ראה שיש אפשרות לחייב אותך.

בהצלחה.