חתונה כשהחתן אבל בתוך השלושים

שאלה:

שלום כבוד הרב דודה שלי נפטרה לפני שבוע ויום ראשון הזה הבן שלה יצא מהשבעה יום רביעי 3 ימים לאחר מכן הוא מתחתן הוא יכול לעשות חתונה רגילה עם שירים כי הכלה לא באבל והמשפחה שלה מה עושים במצב כזה ?

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שעבר השבעה אין שום הגבלות על החתן עצמו, הוא יכול לעשות חתונה רגילה רגילה. בנוגע לשאר האבלים, אלו שהם מקירבה ראשונה כמו אחים ודודים יכולים להשתתף אבל ישמשו קצת כמלצרים, ולא יאכלו עם כולם אלא בשולחן צדדי.

בשורות טובות.