בשר בחלב זכוכית

שאלה:

בסד בוקר טוב הרב, האם כלי זכוכית (עמיד לתנור), שהשתמשו לחלבי, שלא השתמשו בו 24 שעות ואני אחר כך משתמש איתו לבשרי בתנור. האם לדעת האשכנזים אני יכול להמיר את הזכוכית לכתחילה ואם לא מדוע?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז כלי זכוכית בולעים כמו כלי מתכות, וגם יש הקפדה לא להכשיר מבשר לחלב ולהיפך, ולכן אסור להשתמש באותו כלי לבשר וחלב. במקרה שהדבר נעשה, הוא צריך הגעלה.