לקזז מפיטורין על סמך הטבות שניתנו בתקופת העבודה

שאלה:

מורה שעבד 37 שנה ועתה שפרש ומבקש את זכויותיו!! המעסיק מבקש לקזז לו מזכיותיו את ההפרשה בשם "חוזה אישי" ששילם לו בתלוש במשך כל זמן עבודתו 37 שנה בטענה שזה ניתן כהטבה למורה השאלה, האם יכול הוא לאחר שנתן הטבה מרצון טוב לקזז את זה מזכויות פרישה מהמורה

תשובה:

שלום וברכה,

הטבות שניתנו לעובד במשך תקופת העבודה הינו חלק מהמשכורת, לא אמור להפחית לו מזכויותיו בעת הפיטורין, אלא אם כן הותנה אחרת. ולכן אני לא רואה סיבה שיוכל לקזז לו מזכויות הפרישה.

בהצלחה.