לימוד תורה בעבודה

שאלה:

אני עובד באבטחה ויש קבלת קהל מידי פעם. בפועל יוצא שהקבלת קהל (שזה בעצם העבודה) זה בערך רק 30% מזמן העבודה. יש לי הרבה זמן פנוי… בהגדרה של הקב"ט הוא לא מאשר ללמוד, אבל פלאפון (עם כל המשתמע מכך- כולל סרטים. מותר. אני רוצה ללמוד תורה. האם מותר לי? בפועל הלימוד לא פוגע כלל בעבודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מן הסתם ללמוד תורה דרך הפלאפון – מותר, ולכן מותר גם ללמוד תורה מתוך ספר. וכמובן שלא יהיה על חשבון העבודה, ולא על חשבון הריכוז שדרוש לעבודה.

בהצלחה.