מוטב בצוואה שלא קשור לנפטר

שאלה:

שלום. האם אדם שמקבל פנייה מבנק מסוים בחוץ לארץ שהוא זכאי לקבל ירושה כספית מנפטר מסוים שלא השאיר אחריו צוואה ולא הצליחו לאתר יורשים גם על ידי השגרירות אך מצאו לנכון שהוא יקבל את הירושה מכיון ששם המשפחה דומה ואותו ארץ מקור של הנפטר זהה,האם מבחינה הלכתית אותו אדם המקבל את הירושה נקרא 'יורש הלכתי' שיכול לקבל את הכסף?

תשובה:

שלום וברכה,

המוטב לירושה לא מוגדר כ'יורש הלכתי'. אבל בהחלט מותר לו לקבל את הירושה. במקום שהירושה תלך למקום אבוד, או למדינה שדר בה הפטר, מותר לו לקחת אותה לעצמו – כיון שהירושה לא תגיע ליעדה, א"כ הוא לא גרע מאחר, ומותר לו לקחתה.

בהצלחה.