האם אשתי צריכה לחזור לעבודה אחרי לידה

שאלה:

אשתי עבדה אצל מעסיקה בירושלים והיא הסכימה לה לעבור לעבוד מביתר על תנאי שהיא תחזור אחרי הלידה ואשתי אמרה לה בדרך אגב שרק אם זה יתאים לה וגם המעבידה הורידה לה באמצע את המשכורת האם היא חייבת לחזור או לא אחרי הלידה צריך לציין ששום דבר לא היה בכתב

תשובה:

שלום וברכה,

יש הלכה שמזכה את הפועל שיוכל לחזור בו אפילו אם חוזר באמצע העבודה. וגם כאשר התחייב לעבוד יכול לחזור באמצע העבודה. שכתוב 'עבדי הם' ורשו חז"ל "ולא עבדים לעבדים". דין זה נאמר דווקא בפועל ולא בקבלן.

אם לא התחייב לעבוד בזמן מוגבל, או שלא התחייב לסיים עבודה מסוימת, גם קבלן יכול לחזור כשירצה.

במקרה שלך, אם אשתך מוגדרת כפועל – שמקבלת לפי שעות עבודה, או שמחויבת לעבוד בשעות מסוימות, חשבת כפועל ויכולה לחזור גם אם התחייבה לעבוד. אם אשתך מוגדרת כקבלן, אם אמרה בפירוש שלא מתחייבת, ואם יתאים לה אז היא תעבוד, יכולה לחזור באמצע היום.

בהצלחה.

מקורות:

חילוק בין פועל לקבלן לגבי חזרה באמצע היום, ראה שו"ע חו"מ סימן שלג.