חשיבות לימוד תורה לאחרים

שאלה:

שלום, רציתי לדעת מי מעלתו גבוה יותר, המלמד תורה לאחרים או הלומד בעצמו? שהרי יש בלימוד לאחרים גם גמילות חסדים אולם הלומד בעצמו מצותו שקולה כנגד כל המצות כולם…אשמח לבהירות בדברים כי הם מעורפלים לי, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

גם המלמד תורה לאחרים מקיים מצות תלמוד תורה שהיא כנגד כולם, לא רק כשהוא לומד דברים אחרים, כל חזרה שינון וכו' היא מצות תלמוד תורה שעליה נאמר שהיא כנגד כולם.

וכתב הרמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק א:

מצוה על כל חכם וחכם מישראל ללמד את כל התלמידים אף על פי שאינן בניו, שנאמר ושננתם לבניך מפי השמועה למדו בניך אלו תלמידיך שהתלמידים קרויין בנים שנאמר ויצאו בני הנביאים, אם כן למה נצטוה על בנו ועל בן בנו, להקדים בנו לבן בנו ובן בנו לבן חבירו. עד כאן.