קימה בפני נשים מבוגרות שמתנגדות לכך

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: איתי בבית הכנסת מתפללות הרבה נשים מבוגרות. יש הרבה נשים שמפריע להן שאני קמה כשהן עוברות. אחת למשל אמרה לי: את גורמת לי להרגיש זקנה..(והיא בת כ 85) . היא לא מוכנה שאקום. אחת אחרת שקמתי לה אמרה לי : אני לא כזו זקנה (היא בת למעלה מ 70). אמרתי לה אבל את אשת חבר. ועל זה ענתה: בעלי בשבילי חשוב אבל הוא לא רב. רציתי לשאול: האם אני בכל אופן חייבת לקום או שאם זה מפריע לאשה, לא לקום. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בשולחן ערוך יו”ד סימן רמ”ד סעיף י”ד נפסק שזקן שמחל על כבודו, כבודו מחול, ואין חיוב לכבדו, אמנם צריך לדעת שעל אף שאין חיוב לכבדו, וודאי שמי שמכבד אותו מקיים מצווה, אלא שאינו חייב לכבדו, ולכן כתב השולחן ערוך שאפילו אם מחלו על כבודם מצווה לכבדם ולקום בפניהם קצת, אבל במקרה שלך שהזקנות מקפידות ורוצות שלא יקומו לכבודו, רצונו של אדם זהו כבודו, ואין לקום לכבודן, שהרי זה מצער אותן, ואינו מכבד אותן בכלל.

הצטרף לדיון

תגובה 1