כתם שעווה או לכה על אות בספר תורה

שאלה:

בס"ד האם אות שחלקה נתכסה במשיחה שעל הקלף מחייב את הפסקת הקריאה ומחייב הוצאת ס"ת אחר להשלמת הקריאה? מה הדין אם הדבר גורם לניתוק חלקים מהאות מחלקים אחרים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר נטפה לכה או שעווה על האותיות: אם ניתן לקרוא דרך הלכה, יקרא כך ובהזדמנות יסיר את הלכה, ואם לא ניתן לקרוא, אם יכול עכשיו לקלף [ביום חול כמובן] יקלף וימשיך לקרוא, ואם לא, יגלול ויוציא ספר תורה אחר, כך דעת השערי אפרים שער ה סי' ז, המור וקציעה סי' לב, וספר החיים לר"ח פאלאג'י ועוד, ואילו הפרי מגדים סי' קמג משב"ז ס"ק ב נקט שימשיך לקרוא גם באופן זה, אף שהוא קורא מילה זו בעל פה וכן דעת החיי אדם כלל לא סי' לד. המשנה ברורה סי' לב סעי' יז בביאור הלכה עשה בזה פשרה, שאם הוא בין גברא לגברא יגלול ויוציא אחר, ובאמצע הקריאה ממש – יכול להמשיך, וכשיסיים קריאת אותו גברא יכול להמשיך כיון שכבר המשיך, ולא יגלול ויוציא אחר.