עובדת בבית חולים שלוקחת תרופות לצורכה

שאלה:

בס"ד
שלום!
אימי עובדת בבית חולים ומידי פעם כשצריך מביאה לנו משם תרופות או משחות (לא בכמות גדולה). לא שאלתי את אימי מה הנוהל בבית החולים לגבי עניין זה. האם אפשר לשער שההנהלה מודעת לכך שעובדים לוקחים בכמות סבירה כפי צורכם? (אני משער שלא אמרו שם בפירוש שאסור, שאם כן אימי לא היתה לוקחת), או שמא אין להביא ראיה מזה שבית החולים לא מוחה בכך כי אולי בכל זאת הוא מקפיד?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שהבית חולים מסכים לעובדת לקחת בצורה מועטת לצורך אישי – בני משפחתה. אך אין להסתמך על הסתברות ולכן כדאי שתשאל [בצורה יפה] את האמא האם יש הסכמה לדברים שלוקחת.

בהצלחה.