טבילת כלי פורצלן וקרמיקה

שאלה:

שלום רב -האם כלי אוכל של פורצולן (porcelaine) ושל קראמיקא (céramique) טעונים טבילה? -אפשר ליסמוך על גוי ולתת לו כלים של מיסעדה כדי לטובלם? נא לתת מקורות אם אפשר. תודה. מימון.

תשובה:

שלום רב.

כלי קרמיקה (שאינם מצופים בזכוכית) אינם צריכים טבילה. לגבי הכשרתם אם היו בשימוש אסור, דינם ככל כלי חרס שאין לו הכשרה. אבל פעמים רבות הכלים האלו שאתה קורא להם קרמיקה הם מצופים במעטה זכוכית ויש לטובלם, וממילא אסור לטבול על ידי גוי כמובן, שהרי הוא אינו נאמן על כך. פורצלן ודאי מצופה זכוכית.

מקורות:

ערוך השולחן יו”ד קכ,כט ודרכי תשובה קכ,ע.