משקאות אם יוצאים בהם משלוח מנות?

שאלה:

שלום לרבנים 1למה לא להביא 2 משקה במשלוח מנות?2 עם איש ואשה זה גוף אחד למה צריך שגם אשה וגם בעלה צריכים לתת משלוח תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מיני משקאות, נחלקו בהם ראשונים: יש סוברים, שאף השולח מאכל אחד ולצידו משקה, או אפילו שני מיני משקאות, יוצא בכך ידי חובתו (ראה: תרומת הדשן סי’ קיא; של”ה מגילה נר מצוה; מג”א סי’ תרצה ס”ק יא; משנ”ב שם ס”ק כ. וראה רש”י מגילה ז ב ד”ה ה”ג). ויש ראשונים שנראה מדבריהם, שלא ניתן לקיים מצוה זו אלא בשני מיני מאכל (ראה רבינו חננאל מגילה שם א, ומקראי קדש פורים סי’ לח בדעתו).

אשתו כגופו זו הלכה שאינה רלוונטית למצוות שבגופו, כמו שלא מספיק שהבעל ישמע את המגילה עבור האשה כך היא צריכה לקיים בעצמה משלוח מנות, השאלה שנידונה בפוסקים היא האם הוא צריך להקנות לה את המזונות או שהיא יכולה לקיים בשלו, בענין זה ראה כאן.