מסחר באייבי – האם לחשוש שעובדים בשבת?

שאלה:

שלום רב, יש מחסן לוגיסטי בסין שהחנות שלי באייבי מחוברת אליו דרך מוניטור של המחסן. והם מספקים גם מוצרים וגם שירותי משולח. העובדים מסתמא סינים אבל אני יודע שבעלים הם יהודים אמרו לי פעם שמחסן סגור בשבת אולי כן אולי לא מה הדין ? אפשר לעבוד איתם ?

תשובה:

שלום וברכה

אתה רשאי לעבוד איתם, הם לא עושים שום דבר בשבילך בשבת, כיון שהעבודה שלהם היא קבלנית והם מחליטים מתי להפעיל אותה. כמובן לכתחילה אנחנו מעדיפים לעשות עסקים עם אנשים שומרי שבת, כדי לחזק את השבת ושמירתה בעולם המסחר ובכלל, אבל אני מניח שקשה לברר בסין כזה דבר, ועוד יותר קשה לעסוק עם אנשים שאין תקשורת בשפה העברית.

פורים שמח.