מסורת בחגבים / עופות / בהמות

שאלה:

נים רציתי לשאול בענין מסורת בהלכה למשל לגבי חגבים למה לתימנים מסוימים מותר לאכול חגבים שיש להם מסירה שכשר וספרדי לא יכול וכן גירפה כיון שאין מסירה איפה לשחוט הרי ההלכה קבעה סימנים מסוימים אם כשר למה צריך גם מסירה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לחגבים ודאי יש צורך במסורת, כיון שאין על זה סימנים בתורה, אלא בתורה יש מין מסויים שנאמר שהוא מותר באכילה, אבל צריך לדעת על מה התורה דיברה, גם בעופות יש צורך במסורת מן הטעם הנ"ל, לגבי מסורת בבהמות ששם כן יש סימנים בתורה נחלקו הדעות, ראה כאן מאמר רחב בענין זה.