טבילת כלי למשלוח מנות

שאלה:

שלום! אני רוצה לתת משלוח מנות בפורים עוגיות בתוך צנצנת זכוכית המיועדת לאחסון עוגיות, רציתי לדעת האם עלי לטבול את הכלי לפני שאני שמה בתוכו את העוגיות? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אם מניחים בו דבר מאכל שאינו עטוף ודאי יש לטבול קודם. כאשר מניחים דבר עטוף זו בעיה, יתכן שגם אם טובלים לא מועילה טבילה, ולכן עדיף באופן זה שהמקבל יטבול.

מקורות:

בשו”ת תשובות והנהגות ח”א סי’ תנב הסתפק בענין זה, שכן יתכן שכלי שאינו מיועד לשימוש אלא למתנה דינו ככלי העומד לסחורה שאינו חייב עדיין בטבילה וממילא גם הטבילה לא תועיל לו. הטוב ביותר הוא אם משתמשים מעט בכלי לפני שנותנים אותו, אבל לא בכל כלי זה אפשרי. כמו כן, ברור שהמקבל אינו יכול אחר כך לטבול בברכה, כיון שיתכן שהכלי כבר נטבל קודם לכן, ממילא אם טובלים לפני נתינת המתנה כדאי לספר לו על כך [אם יש חשש שיטבול בברכה].

עצה נוספת יש, לזכות את הכלי למקבל על ידי אדם אחר, וכיון שהוא כבר נעשה שלו הוא ודאי מתחייב בטבילה ואז ניתן להטבילו עבורו.