לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפטרה בפרשת צו

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב, האם ניתן לסמוך למעשה ולקרוא השבת (שזו שנה מעוברת ובפרשת ויקרא קראנו את פרשת זכור ואת הפטרתה , ולא את הפטרת פרשת ויקרא),בפרשת צו את הפטרת פרשת ויקרא "עם זו יצרתי" במקום את הפטרת פרשת צו כפי שכתב הרב ישראל יעקב פישר זצ"ל בספרו אבן ישראל חלק ח' סימן מ"ט ?

תשובה:

שלום וברכה,

המנהג אינו כדבריו כמובא בכל הלוחות, ובאמת קצת תמוה מדוע נזקק לשנות את המנהג כדי לקרוא בדבר טוב יותר, הרי בסך הכל גם אנחנו מסיימים בדבר טוב – כה אמר – ובאלה חפצתי, ובכלל נראה שמנהג ישראל זה דבר שתמיד כדאי להצמד אליו, מלבד מקום שקיבלו הוראותיו של רב גדול מסויים שחולק, כמו במקרה שלפנינו.