תנור שהופעל באיסור בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב אדם דתי שבשבת אחת הגיעו מבני משפחתו הקרובה והרחוקה אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות, אותו אדם הדליק את התנור לפני שבת עם שעון כאשר כיון אותו שיכבה בשבת לקראת סעודה ראשונה ,אחד מבני המשפחה ראה שהכול לא חם עדיין(היה מבושל כול צורכו אך לא חם ביותר ) ולכן בשבת סיבב את כפתור התנור כדי שחומו יעלה וכעת שואל אותו אדם האם מותר היה לו לאכול מהתבשיל? אם התבשיל היה חם ורק נהיה חם יותר או שהיה קר וכעת נהיה חם ביותר או שמא יוכל לחכות עד שחומו יירד ואז יהיה אפשר לאכול? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כמובן אסור ליהנות מהחום, אבל אחרי שהם מתקררים באופן שלא היה צריך את החום הרב יותר ובטלה ההנאה – יש להקל, כיון שהיה ראוי למאכל גם בלי זה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רנג סעי' א.