שני אחים לעלות לתורה אחרון ומפטיר בשני ספרים

שאלה:

שבוע טוב כבוד הרב. האם ניתח להעלות לתורה אחים אחד למשלים ואחד למפטיר. בשבת כמו. השבת שהיו שני ספרי תורה וקדיש מפסיק בינהם.?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם שני ספרים שונים וגם יש הפסק קדיש ביניהם – מותר. אבל העולה אחרון לא ישאר על הבימה בזמן קריאת המפטיר כנהוג.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קמא ס"ק כ. ויש שהקלו בשעת הדחק בשני ספרים גם כשאין קדיש ביניהם, כמו בחול המועד בפסח שהרביעי קורא בקרבנות היום, ראה שערי אפרים שער א סי' לב, ובשעת הדחק גדול ניתן לסמוך על הקדיש בלבד כדי לעלות למפטיר באותו ספר, כמו בשמחת חתן שלא מסתדר לעלות אלא אחרון ומפטיר [לויים או כהנים] אבל לא נהגו להקל בזה, ראה ראה תורת חיים סופר סי' קמא.

מה שאמרו שהעולה אחרון לא ישאר שם, הובא בתורת חיים שם.