שימוש בקומקום טרף לצורך משקה פרווה

שאלה:

שלום כבוד הרב קומקום שעירו ממנו לתוך כוס שהיו בה ללא ספק שאריות של בשר וחלב בו זמנית. ועירו ממש בסמוך, ועלו ללא ספק אדים רותחים לקומקום. האם אפשר להשתמש בקומקום למשקה פרווה כאשר הקומקום אינו בן יומו והמים בקומקום הוחלפו? תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אם לדעתם אכן עלו אדים חמים לקוקמקום והוא נעשה טרף, אין כל הבדל בין פרווה לחלבי או בשרי, ואין להשתמש בו כיון שהוא בלוע מאיסור. אמת הדבר שבדיעבד אם השתמשו המים לא נאסרים כי הוא לא בן יומו, אבל לכתחילה גזרו חכמים שאינו בן יומו אטו בן יומו. ויש לבצע הכשרה לפני השימוש.